Referat: Täby FC (C) - Högdalens AIS/Hammarby IF IBF

var spänt och lite små nervöst inför matchen.
Vi pratade om att serien är lång och vi har några som spelar sin första eller andra match sen corona avbrottet och att vi går ut och tar denna match som en start pä vår gemensamma resa.
Vi möter Täby som har ett 50 tal spelare att fördela på olika serier.
Period1
Vi börjar lite trevande och samtidigt är Täby samspelta och bygger spelet på inövande löpvägar och där har vi problem i 1a perioden och med facit i hand så förlorar vi matchen där.
Detta är för oss inte det minsta oväntat och detta har vi av naturliga orsaker inte hunnit träna på . Ännu.
Period2
Det blir bättre än 1a perioden och vi stänger ner Täby bra och matchen är jämn och spelas stundtals i högt tempo.
Vi skapar en handfull 100% lägen och är för ineffektiva och där är Täby mycket skickligare än oss i denna match.
Vår Ella och Täbys målvakt spelar mycket bra i målet.
Vi skulle kanske gjort 3 mål om man ser objektivt på kvaliten på målchanserna vi skapar och vi har bla 2 ribbträffar under matchen.
Period3
Väldigt olyckligt så släpper vi in ett mål i första bytet men den sker genom en skicklig prestation av Täby spelaren.
Det var som sagt det som skiljde lagen åt. skottet satt i krysset.
Nya Högdalen/Hammarby Dj visar en oerhörd karaktär genom hela matchen och alla arbetar stenhårt men vi visar också upp ett omställningsspel som visar hög klass. Både på plan och utanför så har gruppen växt ihop på rekordtid.
Vi fortsätter att skapa och i powerplay gör vi vårt 1a gemensamma mål .
Amanda skjuter ett bra skott från vänsterkanten.
Sen blir det som var typiskt för denna match att Täby har tur eller vinner en 50/50 duell och är skoningslösa i avslutet.
i samma byte har vår Sally friläge att reducera till 2-3 och hur matchen slutat då får vi aldrig veta.
Amanda gör vårt sista mål och sitt andra helt rättvist även om det står fel på innebandy appen.
Med så lite träningar ihop och väldigt få matcher blir vissa trötta mot slutet och det är helt naturligt i det skede vi befinner oss i. Vi har 17 matcher kvar och vi kommer bli starkare och bättre ju längre säsongen lider.
Det visar vi genom att spela oavgjort i period 2 och 3 och där var vi något bättre än Täby totalt sett.
Vi ledare är stolta över vårt gäng och hur dom arbetar och sliter och alla bidrar med positiv energi..
Tack tjejer och publiken och vår framtid är ljus tillsammans.
Vi är då , nu och sen . Vi ses snart igen.